Klippan Rockneby

Just like coming home

By till By

En svältkatastrof närmar sig med stormsteg i det krigshärjade Sudan, då fler än 9 miljoner människor är på flykt i sitt eget land. Man räknar med att 4 miljoner barn under 5 år kommer att drabbas av akut undernäring det närmsta året.

Stora mängder katastrofhjälp behöver forslas in i landet, men detta hindras av de stridande trupperna. Att stötta lokala bönder med utsäde och omkostnader för exempelvis arrende och arbetare, är därför något som är akut, för att de kommande skördarna ska kunna maximeras.

Vi har pålitliga vänner i landet, som nyss har skördat potatis, och har lök och okra i backen. De söker även efter vägar att kunna odla upp ännu större områden, då de vill göra allt som står i deras makt för att avhjälpa svält för så många människor som möjligt. En fördel i Sudan är att man kan få flera skördar per år. En utmaning är bristen på nederbörd och tillgång till bevattning.

Varje krona vi kan skicka till Sudan gör stor skillnad och går direkt till ändamålet, utan några administrativa omkostnader, då alla inblandade arbetar ideellt. På en sekund kan situationen förändras, exempelvis genom att internet stängs ner, att bankkontoren får slut på kontanter, eller att det blir problematiskt att få tag i utsäde. Därför är det smart att göra så mycket vi kan nu på direkten!

Vill du vara med? Swisha din gåva till 1233776994 (By till By).

Tillsammans räddar vi människoliv!