Klippan Rockneby

Just like coming home

Arbetsdag och taklag

  |   By  |  0 Comments

Så var det äntligen dags att bygga taket på stora salen! Men innan det hade vi en fantastisk arbetsdag i lördags då vi monterade byggställningar, tog ner en bit av gamla lokalens tak, göt en balk, kastade skräp i en container och sten i en annan container, tömde garaget på alla loppisgrejer och körde två varv till Stadsmissionen. Samt kopplade in golvvärmen i den del av nybygget som är färdigisolerad. Vilket dagsverke! Under tisdagen fick vi se mirakel med plåtslagare och infästningar, då vi en timme innan kranbilen skulle komma fick reda på att plåtis prioriterat fel och inte gjort de infästningar som vi akut behövde, utan de andra! MEN, två smarta plåtslagare hann fixa de rätta! Just som kranbilen rullat fram levererades de sista beslagen och korridorsbalk och pelare kunde lyftas på plats. På onsdagen var förstärkt mankraft på plats för att hjälpa till med diverse inköp och förberedelser. Det var ett snickrande och ett planerande och ett funderande. Och sedan igår (torsdag) var det dags! Extra snickare från Revsudden har dragit ett gediget lass och kranbilen kunde lätt få den en ton tunga nockbalken på plats. Sedan dess pågår arbetet med att få upp 34 st stickstolar. En i taget. Ca 7-8 personer behövs för att få upp en balk. På måndag kommer förstärkning i form av två snickare från Öland. Då kan de påbörja monteringen av takluckor, innan pappen sätts på plats som pricken över i:et. Men innan dess ska den lilla tillbyggnaden över scenen konstrueras. Limträbågarna från Moelven levererades igår. Vi är oerhört tacksamma för det fantastiska höstvädret. Idag är det 16 grader och strålande sol. Lite blåst idag, men nästan vindstilla igår. Tack Jesus!