Klippan Rockneby

Just like coming home

Trafikverket och Startsamråd

  |   By  |  0 Comments

I tisdags hade vi Startsamråd med Kenneth, kontrollansvarig, Daniel och Dennis. Vi diskuterade projektering, vem som gör vad, tekniska lösningar osv.

I onsdags fick vi oväntat en faktura från Kalmar Vatten på drygt 38 000 kronor för någon avgift, som ingen informerat oss om. Samma dag träffar vi några säljare från ett hissföretag, som funderar på om det kan sponsra Klippan med en hiss (inte hela kostnaden kanske, men värdet på en ny hiss är ca 190 000 kr!!).

Ja, så var det då såhär att Trafikverket behöver ge tillstånd för att vi ska få gräva ett par decimeter längs vägen när avloppet ska bytas. De behöver några veckor eller i värsta fall några månader på sig för att ta beslut om ett sådant tillstånd. Kalmar Vatten skickade in en förfrågan för några veckor sedan. Inget svar än. På tisdag har vår grävare, Gert, fixat ett möte med Trafikverket. Kanske det går att lirka fram ett tillstånd då, så att vi kan sätta igång att gräva!

Camp ESRA närmar sig med stormsteg och vi har även börjat skicka ut foldrar till alla hushåll i Rocknebytrakten för att berätta vad vi håller på med….