Klippan Rockneby

Just like coming home

Nu är vi igång!

  |   By  |  0 Comments

Jag tänkte vi kunde uppdatera den här Byggbloggen kanske sisådär en gång i veckan. Men nu har det visst hunnit gå mer än en månad sedan sist. Kanske för att så mycket har hänt…..

Camp ESRA var en oerhört positiv upplevelse för alla som var med under veckan. Ca 90 vuxna och barn var på plats och vi var uppdelade i olika team; Byggteam, Deponi & grovjobb, Parkteam, Matlagning, BUS-Barnläger, Bön & Lovsångsteam. Fantastiskt vad mycket man kan åstadkomma på en vecka när alla hittar sin plats! Byggarbetet bestod av att riva ut det gamla golvet i vår nuvarande lokal, gräva ut tonvis av sten och grus, samt börja bygga ett nytt golv. Samtidigt anlades en ny parkeringsplats längs Snärjebäcken.

Veckan efter lägret blev nya golvet klart och nu har även isoleringsbilen varit här och vi har fått ett isolerat golv! Efter att ha funnit nåd hos Trafikverkets nationella samordnare, fick vi även tillstånd att gräva om avloppet som går ut i gatan. Så förra veckan var det fullt ös. Äntligen var grävmaskinerna på plats för att förbereda för utbygget. Samtidigt som Kalmar Vatten gjorde sitt ute i gatan och in mot vår tomt.

Nu återstår mindre grävjobb längs kanter och annat, innan vi kan börja ösa på fyll, lägga geoduk och makadam. Lägger upp några foton så att ni kan följa arbetet.

PS. Vi har fortfarande inte fått något svar ang. byggkredit från banken, men än så länge har våra insamlade pengar räckt…