Klippan Rockneby

Just like coming home

Limträbalkar och höstvindar

  |   By  |  0 Comments

I söndags mobiliserades ett stort gäng starka karlar som bar in de tre limträbalkarna i salen. Det var en vacker syn! Det konstaterades också att lilla traktorn inte skulle klara med uppdraget att få upp dem på plats, så en kranbil beställdes. I väntan på kranbil införskaffades virke till hammarbandet. Smidesfabriken i Kåremo var obemannad denna vecka, så resterande beslag och infästningar har inte blivit tillverkade ännu. Friska höstvindar skapade en del orosmoment i veckan och ytterligare stöttor har byggts. Så kom kranbilen och lyfte upp de första balkarna på plats igår och ett par grupprumsbalkar monterades idag. Nästa vecka väntar leverans av resterande limträ och takmaterial. Beslag måste tillverkas och gjutas fast. Tre sektioner byggställningar måste fixas och monteras. Och så är en container beställd till nästa lördag då vi har Arbetsdag och ska börja ta ner en sektion av gamla Klippan-taket. Snaaaart har vi nya taket på plats, i Jesu Namn!