Klippan Rockneby

Just like coming home

Camp ESRA #3

  |   By  |  0 Comments

Så har vi avslutat årets Byggläger, som blev nummer tre i ordningen. För två år sedan hade vi just fått startbesked och drog igång bygget på allvar. I år var det flera, omfattande uppgifter som väntade på att bli utförda. Till vår hjälp kom ett stort team från Trinity Church i London (14 personer) och familjen Håland från Malmö. Sammanfattningsvis åstadkoms följande: Lekplatsen på baksidan hyvlades av med grävare, fick en stödmur, rutschkana, sandlåda och lekstuga. Det grävdes runt hela fastigheten och lades ner rör för dränering och dagvatten, samt allt kopplades in. Nya parkeringen hyvlades av, markduk lades på och grus levererades och jämnades ut. Allt blev tapetserat och färdigmålat i nya köket. Trädgården blev uppsnyggad och alla trädgårdsmöbler slipade och oljade. Två stora portalhål togs upp, för ny entré till salen, en vacker portal murades och två gamla dörrhål murades igen. Allt detta på blott en vecka!
Veckan efter lägret ägnade byggteamet och två PPP:are åt att snygga till, fylla containern med skräp, få upp väggar och dörr till nya Miniklubbsrummet och städa av salen. Elektrikern har även jobbat med att koppla färdigt sladdhärvan i korridoren, gjort finishen i barnklubbsrummen och en del i köket. I söndags var det åter dags för möte i vår egen lokal och vi firade alla framsteg. Solcellerna är förresten inkopplade nu, dörren till korridoren uppe är monterad, portalens sidor putsade och idag påbörjas putsandet av fasaden! Igår avtackade vi vår hjälte, Mehari, efter två år hos oss. Nu går han på en välförtjänt semester, innan kontraktet löper ut. Vi ber om en öppen dörr för att få fortsätta jobba tillsammans med Mehari, på ett eller annat sätt.

 

 

Be the first to write a comment.

Leave a Reply